background-image

Roel Fledderus

Roel Fledderus is oprichter en eigenaar van BRS Onderzoek en Advies. Hij begon zijn carrière in 1980 bij de politie Coevorden, district Drenthe. Na jaren bij de algemene politiedienst gewerkt te hebben heeft hij zich vanaf 1990 vooral kunnen inzetten voor recherchewerk waar hij de meest uiteenlopende rechercheonderzoeken mocht uitvoeren. Denk aan drugs-, doodslag-, afpersings- en moordzaken. Vanwege de sterk veranderende politieorganisatie, waardoor voor hem het uitvoeren van recherchewerkzaamheden steeds meer in de knel kwam, besloot hij in 2000 de overstap te maken naar het bedrijfsleven.

Van 2000 tot 2006 was hij werkzaam als bedrijfsrechercheur en consultant bij Hoffmann Bedrijfsrecherche. Naast vele recherchewerkzaamheden bij grote (inter)nationale bedrijven gaf hij ook advies op het gebied van securitymanagement en risicomanagement, het uitvoeren van risico-inventarisaties, beveiligingsonderzoeken en achtergrondonderzoeken.

In 2006 maakte hij vervolgens een sprong in het diepe door zijn eigen particuliere onderzoeksbureau te starten. Daar voerde hij uiteenlopende rechercheonderzoeken uit, voor verschillende opdrachtgevers. In 2008 ging hij de samenwerking aan met Bonne van de Dijk, voormalig manager en directielid van Hoffmann Bedrijfsrecherche. Zij hadden samen enkele bedrijven, waaronder BRS Bedrijfsrecherche en het track-en-trace bedrijf Opsporing Support Centrum. Bonne koos in 2012 echter voor een vaste managementbaan en Roel besloot BRS Bedrijfsrecherche alleen voort te zetten. Tot 2019. Toen besloot Roel nog een ervaren man aan te trekken: Gerard van Warmerdam.

Roel is het best te omschrijven als een resultaatgerichte, pragmatische, authentieke en sociale man. Zijn grote kracht zit in het gemakkelijk contact leggen met andere mensen, ongeacht de sociale laag van de bevolking. Doordat Roel heel makkelijk in contact komt met anderen weet hij - mede dankzij zijn goede interviewtechnieken - snel de ware toedracht boven tafel te krijgen.

Roel is aangesloten bij de IAATI en is in het bezit van een geldig legitimatiebewijs Particulier Rechercheur afgegeven door de Korpschef van de politie.